Voorzitter: Wil Van Erp

Woonplaats : Son en Breugel

Fotografeer sinds: 2e klas middelbare school
Lid sinds : najaar 2012
Interesses : Fotografie (natuurlijk), koken, film in de betekenis  van kijken (bioscoop), bridgen, ict, wis-en natuurkunde, onderwijs

Vanaf de middelbare school al bezig met fotografie. Daar lid geworden van een fotoclub, gerund door docenten. Een ervan is later mijn schoonvader geworden. Eigen doka gehad en veel zelf ontwikkeld en afgedrukt (in zwart wit). Fotografie is wat naar de achtergrond verschoven tijdens mijn studie en latere gezinsleven. Zo rond 2010 weer wat meer gaan doen aan fotograferen. Nieuwe camera gekocht. Een Canon 400d, die 2 jaar later gewisseld voor een 50d en sinds november 2016 in het bezit van een 6d ( full frame sensor).

Nu als voorzitter gekozen van deze fantastische fotoclub. Ik hoop dat van daaruit vele positieve bijdragen ontstaan om de club naar een (nog) hoger niveau te tillen. Heb er in ieder geval veel zin in

Penningmeester: Helen van Hout

Mijn interesses: Uiteraard fotografie, koken, film, en sinds kort mijn kleindochter.

Ik ben sinds 2017 lid geworden van de fotoclub, vroeger had ik al interesse in fotografie, aangestoken door mijn oma. Helaas belandde het toestel een hele tijd in de kast.
Door mijn collega en overbuurvrouw, Monique, ook lid van de fotoclub, ben ik overgehaald er weer  meer aan te  doen, ben ik ook lid geworden van de fotoclub.
Het is een gezellige club waar je , vooral door de maandthema’s , ook getriggerd wordt ook eens iets anders te fotograferen.
Sinds 1 jaar ben ik ook toegetreden tot het bestuur en vervul ik  de taak als penningmeester.

Secretaris: Monique Raaijmakers

Woonplaats: Helmond
Fotografeer sinds: 2013
Lid sinds: 07-06-2013

Interesses: Mensen en kinderen, landschappen, bloemen en dieren Sinds 2013 actief lid van Fotoclub Helmond. Een geweldig gezellige club met veel leuke mensen die het iedere maand weer gezellig hebben met elkaar.
Ben begonnen met fotograferen na een lange ziekteperiode waarin ik veel ging wandelen toen het ging en ik me bedacht mijn camera (toen nog eentje van de Aldi) maar eens mee te nemen.
Daarna de oude Konica Minolta van mijn broer geleend, maar toen was ik ook niet meer te houden en wilde ik natuurlijk mijn eigen spiegelreflex camera.

Eigenlijk vind ik alles mooi en interessant, maar mijn voorkeur gaat uit naar mensen en dan vooral de ouderen en de hele jonge onder ons.
We zijn als club bezig met een aantal mooie projecten in samenwerking met de gemeente Helmond en het Kunstkwartier en dat is erg mooi om te doen.

Bestuurslid: Cor van de Graaf

Ik ben al lid van deze mooie fotoclub vanaf het prille begin.
Mijn interesses zijn uiteraard fotografie.
Ik volgde in 2016 de opleiding All Round fotograaf in Antwerpen, België.
Ondanks het “All Rounde” aan de opleiding gaat mijn voorkeur vooral uit naar straatfotografie.
Hierin kan je de medemens in hun eigen omgeving en tijdens hun eigen doen en laten vast leggen.
Ook architectuur heeft mijn belangstelling. Er zijn zoveel mooie gebouwen om op een bepaalde manier te fotograferen zodat je kan proberen te achterhalen wat de architect bedoeld heeft.
Ik zet ook steeds vaker foto’s om in zwart wit.
Ik maak ook graag (verre) reizen. Een bezigheid die uitstekend samengaat met fotografie.
In 2017 ben ik toegetreden tot het bestuur en ik hoop nog lang mijn steentje bij te mogen dragen aan de verdere ontwikkeling en voorgang van deze mooie club

Webbeheer: Jordi Ritterbecks